Marängsmörkräm

Den här krämen brukar jag använda när jag ska spackla tårtorna så att inte fukten från ev grädde ska smyga sig ut och smälta sönder sugarpasten eller marispanen. Man kan även använda den som frosting på cupcakes.

4 äggvitor
250 g strösocker
En nypa salt
250 g osaltat smör (rumstempererat)
vaniljsocker

Blanda socker, salt och äggvitor i en skål över ett sjudande vattenbad (rör ofta så det inte blir äggröra av det hela!).
Efter 5-10 minuter har sockerkristallerna smällt och då är det dags att tabort skålen från värmen.

Vispa sedan upp smeten till en fluffig marängsmet, fortsätt tills smeten är sval. Klicka sedan i smöret och vispa ordentligt med elvisp. Smeten kommer minska i volym och se ut som om den har stelnat men det är meningen:)

krämen ska hållas i rumstemp och klarar sig där i ca 1-2 dagar, i kylen 2 veckor. Men ställer du den i kylen kommer smöret att stelna och då är svårt att få tillbaka "fluffigheten" efter det. men det går om man har tur:)





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0