Perfekta bottnar

Köpa bottnar gör jag aldrig numera, dom är bara fyllda med luft och blir platta som pannkakornär man fyllt dom. Här är världens bästa recept på tårtbottnar som jag snappat upp på en blogg!

Knepet är att man tar lika delar av mjöl, socker och ägg. Till en "normal stor" tårta (24 cm) brukar jag använda 3-4 ägg och sedan mäta socker och mjöl efter mängden ägg. Sedan gör man som vanligt, vispar socker och ägg poröst. Vänd sedan försiktigt ner mjöl + 1,5 tsk bakpulver och lite vaniljsocker om man vill.

Sätt ugnen på 175 grader och grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 min. ÖPPNA INTE LUCKAN under de första 20 minuterna, då sjunker kakan ihop.

Bakar man i en större form ökar man helt enkelt bara mängden ägg och mäter mjöl och socker efter det. Då behöver även kakan gräddas längre.

 

Lycka till!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0