Höstmuffins!



1 sats vaniljmuffins-smet
2-3 tsk kanel
1 litet äpple
ca 2 dl vaniljkräm

Gör en muffinssmet och tillsätt kanelen. fördela smeten i muffinsformar, fyll upp formarna till hälften.
Klicka sedan i vaniljkräm i varje form, ca 1 msk i varje. 
skär små fina äppelskivor och tryck ner 3-4 bitar i varje muffinsform.
toppa gärna med lite extra kanel!
In i ugnen (175 grader) i ca 15-20 min.


Dom är sjukt goda när de är lite småvarma, men får de ligga i kylskåpet över natten gottat de till sig lite extra till skillnad från "vanliga" muffins som gärna blir torra!

Avnjut med en vän eller sju och en kopp te:)

Chokladbollstårta

Här kommer en variant på chokladbollar som är nästintill oslagbar. Super enkel att göra och kan göras lakosfri!
Just den här kakan bakade Emil och jag till hedvig när hon fyllde år. Jag tänkte vara skitsmart att baka den laktosfri, köpte valio-smör och kände mig som världensbästa svägerska. Sen kom den stora tabben. Jag öste på med smältchoklad över hela tårtan, sen kom jag på att choklad inte var riktigt mjölkfritt.. Meeeen mer åt oss tänkte vi... haha.



Reeptet är enkelt.
Leta upp ditt favoritrecept på chokladbollar och dubbla mängden, Släng gärna i lite kokos också!
Forma till valfri form och låt kakan stelna i frysen. Smält under tiden 150g choklad.
Ta ut kakan ur frysen och smeta ut chokladen så den täcker ordentligt.
Dekorera med något fint:)


RSS 2.0