Måndag

Dagen började med att cykla till jobbet i spöregn, jag tog vinterjackan för säkerhetsskull. det var varmt jaa. Sen jobbade jag i 8 timmar! våran schema är så himla konstigt. Jag och dennis är sommarjobbare och vi är dom enda på hela företaget som får ha våra raster helt ensamma haha. jag hatar att äta själv! då har man inget att berätta för hur gott det man precis stoppade i munnen var.. jaja klockan 6 slutade jag, och kvart över 6 skulle jag ta kort hos bildmakaren, det blev studentkort + några reklamkort. sen fick jag se balkorten, så himla fina!! faktiskt:)
Nu är jag hemkommen och ska ta mig en långlång promenad, det gillar jag! skulle gilla det ännu mer om ida följde med men icke sa nicke!
Sen sova för imorgon blir det ytterligare 8 timmars jobb, jag borde passa mig för snart blir jag stenrik ju. haha!
Sen ska jag och Emil hem till mamma och pappa för att inviga deras nya altaan! vi är nog en av dom få som har altan/veranda till sin lägenhet, de e najs.

Puss&kram

Söndag

Igår var det lördag och den dgaen innebar några timars slit på gotteriet, de va kuul, för fille jobbade!:) Sen efter jobbet satt jag och myste en stund med emil i soffan. Efter det gjorde jag mig iordning och Ida kom och hämtade mig. Hemma hos ida korkade vi upp en cider och provade kläder, vickie, Connys syster var där också! Skitkul att träffa henne igen, det var ca 10-12 år sedan sist:) vi bodde grannar på den tiden och jag va LIVRÄDD för conny hahaha. Efter lite tjöt i soffan begav vi oss till statt och tog några drinkar. mysmys. vid ett tiden giock ida och vickie hem för de hade planer för morgondagen och jag begav mig till strandbaren där jag träffade på emil och has kompisar. Jag satt mest vd spelautomaten med kalle och svor. han vann typ 300 kr varje gång han spelade, själv fick jag stoppa in en tjugolapp och sedan skriva ut den på ett kvitto bara flr det skulle se ut som om jag hade vunnit något. Jag fick iallafall ihop slantar till en pizza så emil och jag gick och köpte en sådan och gick hem och ååt. mums!
vid klockan 2 tiden ringde det på dörren. yrvakna gick vi och öppnade. Där stod Batte, Träff, Jamie och Robin. Batte hade fått för sig att han skulle sova här men sen ringde en brud och då gick han maha!
Det var min kväll. kulkul!

Idag är det söndag som sagt. Vädret är sådär halv kul så man vet inte rikigt vad man ska göra idag! MEn jag har bågra alternativ här så får vi se vart dagen tar mig!

1. Farmor och äta våfflor (mmmm..)
2. Ikea och köpa rullgariner till vår lägenhet  ( ja, vi är sambos nu)
3. åka hem till mamma och hjälpa dom med bygget av uteplatsen
4. klippa mig, det blir nog kanske en lugg.
5. ligga hemma i soffan och mysa
6. gå på sex and the city filmen med Tjejerna ( det blir det nog i vilket fall)

Fick ett mail från min värdfamilj i morse,  vilken bra start på dagen:)! Allt känns jättejättebra och jag längtar ihjäl mig att få komma iväg!! dom verkar helt underbara hela familjen:)
Nu blir det frukost, sen slå en pling till farmor och ida!
Puss&kram

Stockholm

Nu är jag hemkommen från stockholm! vilken daag, är helt slutkörd:)
Började med att klockan ringde 04.30, på med mobilen det första jag gjorde. Men så lätt var det inte. Jag var så trött att jag slog in fel pinkod 3 ggr och därmed spärrades mitt simkort. Fort som tusan grabbade jag tag i emils mobil och ringde hem till mammsen. och som tur var hade hon inte åkt till jobbet och kunde därför ge mej min lille puk-kod. HAde aldrig klarat mig utan mobil i stockholm. Väl på stationen hoppade jag in i tåget mot linköping där jag sedan bytte till x2000 första klass. de va gött, tyst och skönt så man kunde sova lite och äta en frukt i lugnan roo. 08.20 var jag i stockholm och det var lika rörigt som jag väntat mig. Jag följde strömmen i hopp om att den skulle föra mig ut från centralstationen och till alla taxibilarna. För jag hade bestämmt att ngt annat än taxi hade varit krångligt. Så jag hoppade in i en såndär bil och så bar det av. Hade väldens goaste chafför. Han guidade mig genom stan och sa vart jag ska gå o så på tillbakavägen. Tackatack.
ungefär vid 9 tiden var jag på plats utanför Amerikanska ambassaden, som väntat var det en lång kö in men efter sisodär 30 min var det min tur att få gå in. Men oj vad nervös man var att ngt inte skulle stämma i papprerna för det var en och en annan tjej som fick gå ur kän och göra om en del pappersarbete. Först kom man till en vakt och där skulle man visa pass och ett annat visum papper + foto. Sen kom man in i ett litet "bås" som fingerade ungefär som på en flygplats, att man fick ta av sig alla elektroniska prylar och bälten etc. Sen fick man lämna ifrån sig mobil och sånt där, det fick man tillbaka när man gick. Väl inne satt det ett 10 tal andra aupairer som väntade på att få göra sina intervjuer. Pratade lite med några men det var tyävrr ingen som skulle till mitt område eller åka samma datum. Sedan var det min tur att gå iväg på "intervju". Det var inget speciellt utan det var bara en jättesnäll tjej som frågade lite allmänt om vad jag skulle göra där och frågade lite om familjen o så, och sen fick jag göra lite fingeravtryck, Sedan var det hela klart!
Nästa uppgift var att gå till Culturalcares avresemöte tillsammans med ca 40 andra aupairer. Fick lite info om vad som kommer hända här näst och sådär och runt 11 tiden var mötet avklarat. Då bar det av till T-Centraln för att möta Filippa och Annie. Vi sprang runt lite på stan och yrade och tog lite käk + Ben and Jerry de va det bästa typ åh va gott. Har hittat en ny favorit, Cheesecake and brownie mumsmums. Efter glassen måsdde vi illa så vi bestämmde oss för att fördriva lite tid hemma hos annie istället. Där somnade jag 4 gånger medans dom andra två kollade på scrubs haha. Sedan var det dags för mig och fille att åka hem till tranås igen. Måste faktiskt tacka de här två nötterna som tog hand om mej lite idag, hade aldrig fixat det annars. Filippa fick visa vilket spår jag skulle till så innan hon skulle hämta sin biljett så gick hon och ställde mej på rätt plats haha, Go:) tacktack.
När jag kom hem hade älskling gjort tacos och dukat j'ttefint, gott som tusan var det. Efter det tog vi en rinda på korthålsbanan i norraby, jag genomförde min golf debut. så jvla kass
En helt underbar dag helt enkelt, men nu är jag skittrött. Så Emil och jag ska bädda ner oss i soffan i natt och kolla på vänner och sova där med kuddar och täcken i natt är det tänkt, sånt är mysigt. hihihi.

Go' kväll!

Go' kväll!

den 14 juni 2008 sprang jag tillsammans med mina kära klasskamrater ut genom Holavedsgymnasiets portar, ut i friheten!
Nu är det jag som bestämmer, ÄNTLIGEN.                                                

   

Jag har börjat sätta upp lite mål för det första året av frihet och det är väl det året som den här bloggen kommer handla om mest. Den 25 Augusti flyger jag iväg till staterna, närmare bestämt Miami Beach. Min familj består av en mamma en pappa och 3 små barn. Barnen är 1, 4 och 5 år gamla och heter Signe, Bjorn och Ingrid. som ni hör på namnen så är familjen inte amerikansk, utan en blandning av norsk, serbisk, fransk och lite till. Föräldrarna är 4 språkiga och de vill nu ha hjälp med att få barnen två språkiga. jag ska alltså lära dem att prata lite svenska. Spännande:)

Jag är livrädd, det kan jag säga redan nu.Jag har bara flygit en gång, inte det roligaste jag har gjort direkt. Vid start satt jag med bergsprängare till härlurar med mozart i ena änden, och på med "sovglasögonen" eller vad vi ska kalla det. jag hade fullständig panik. Som tur var hade jag tre personer med mig på resan som kunde hålla mig lite lugn i alla fall. Undra hur det går den här gången. Jag ska sitta helt ensam, ja eller bredvid någon helt främmande människa som sitter och smular saltapinnar över sig själv. vet inte vad som är bäst riktigt. I alla fall kommer det bli sjuk läskigt. Vem ska jag fråga om vi är på väg att störta vid luftgroparna? Haha, kom precis att tänka på hur pinsamt det skulle vara om man nu satt bredvid en främmande människa, om man skulle somna och börja dreggla och snarka? haha. Inte för att jag brukar göra det men tänk om? hmm. det kommer nog gå bra hoppas jag..
Sen kommer nästa problem. Jag har aldrig varit ifrån Mamma, Pappa, Emil och Linus så länge. jag vet inte hur jag kommer reagera men det löser väl sig det också på något sätt (:

Nu ska jag ta och redogöra för alla som undrar, för det är ungefär den första frågan jag får när jag säger att jag ska åka till USA. "Men hur blir det mellan dig och Emil?" Emil är för alla som inte vet min pojkvän. Vi har varit tillsammans i 2 år och är jävligt glada att vi har hittat varandra, typ! Nevars. Men vi har diskuterat det här jättemånga gånger och vi har sagt att det får bli såhär och att vi ska göra allt för att det ska fungera, och det tvivlar jag inte på :)
Emil är så himla söt och bra och rolig. Han är duktig på att prata om saker och han får mig alltid på bra humör. söt helt enkelt. Så nu vet ni det, det är alltså ingen idé att stöta på honom när jag åkt för det är bara massa bortkastad tid förstår ni.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0