A-kassan, bu eller bä?

klockan 8 i morse irngde min klocka (extremt tidigt för mej) och det var dags att stiga upp. O herre, fick känna att jag levde kan jag ju säga. Tränade nämligen igår för första gången igår på väääldigt länge. visst har jag hållt igång min kondition innan men mina muskler har ju inte fått sig en omgång på länge. så uppoch hoppa, sträcka lite på sig och kränga på sig alla kläder vilket var en plåga. sen gav jag mig iväg till arbetsförmedlingen där det var dags för ett basinformationsmöte, vet inte om det var så givande. Men man fick iallfall information om A-kasa och såntdära, som vekade helt idiotiskt. Innan trodde jag att det var en bra grej men nu vet jag inte vad jag tycker?
exempel. Vi låtas att jag hade varit med i a-kassan och var arbetslös. Då är jag alltså skyldig att aktivit söka jobb och även om jag har en ingenjörs utbildning så är allt mellan det och tex lokalvårdare ett lämpligt job för mig. och sålänge jag inte är småbarnsförälder är jag skyldig att ta alla jobb inom Tranås och omnejd. gränsen går vid norrköping typ.  Och jag måste söka alla de jobb som är tillgängliga. annars blir jag avstängd. det är ju ganska konstigt.. fast det här lät ju inte så farligt när jag berättade det.. men jag har ett till exempel på en Småbarns mamma som bodde långt upp i norr. Hon var utbildad förskolelärare och en arbetslös sådan. Hon sökte aktivit abete och hittade ett i lund som hon var tvungen att söka om hon fortfarande ville stämpla. Men hon tyckte det var lite för långt att pendla och flytta kunde hon ju inte göra för barnen och hennes man var ju kvar hemma. Men så tyckte inte A-kassan, de tyckte att mannen kunde ta hand om barnen medans hon arbetade i en annan stad. hon blev alltså avstängd och fick inte sina pengar för att hon inte ville/kunde flytta ifrån sitt hem för att ta ett jobb som förskolelärare 114 mil hemifrån. haha det är SJUKT.

jaja, jag blev skitmotiverad av mötet och bestämmde mej för attr iga till Willys och de ville ha mitt CV så det fick dom. Så nu har jag sökt ytterligare ett jobb. men vi får se hur det går med allt:) haha.
När jag ändå var i samma byggnad bestämmde jag mig för att ta en sväng förbi fyndlagret och köpa en gammelrosa färg till en pall som jag håller på med, sen hittade jag en jättefin glasburk som jag ville ha, den köpte jag med...

Ska nog gå ner till mormor en sväng på en kopp kaffe och fortsätta på min lilla mössa som jag började att sticka igår!
Ha det så bra allihopa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0