Pollyfluff

Världens smidigaste kräm som kan användas till de flesta kakor som man vill göra lite extra goda.
Måste dock förberedas en dag innan man ska använda den!

3 dl vispgrädde
180 g polly

smält ihop grädde och polly på medelhög värme, det får inte koka!!
när smeten är jämn och fin ska den svalna. Ställ sedan in smeten i kylen över natten. Vispa sedan krämen fluffig med en elvisp. Färdigt!

Marängsmörkräm

Den här krämen brukar jag använda när jag ska spackla tårtorna så att inte fukten från ev grädde ska smyga sig ut och smälta sönder sugarpasten eller marispanen. Man kan även använda den som frosting på cupcakes.

4 äggvitor
250 g strösocker
En nypa salt
250 g osaltat smör (rumstempererat)
vaniljsocker

Blanda socker, salt och äggvitor i en skål över ett sjudande vattenbad (rör ofta så det inte blir äggröra av det hela!).
Efter 5-10 minuter har sockerkristallerna smällt och då är det dags att tabort skålen från värmen.

Vispa sedan upp smeten till en fluffig marängsmet, fortsätt tills smeten är sval. Klicka sedan i smöret och vispa ordentligt med elvisp. Smeten kommer minska i volym och se ut som om den har stelnat men det är meningen:)

krämen ska hållas i rumstemp och klarar sig där i ca 1-2 dagar, i kylen 2 veckor. Men ställer du den i kylen kommer smöret att stelna och då är svårt att få tillbaka "fluffigheten" efter det. men det går om man har tur:)

Emil 24 år

Den här gången är det min älskade Emil som fyller år och han skulle såklart få en tårta!
Men jag hade inte hunnit beställa någon sugarpaste så denna gången gjorde jag en vild chansning och gav mig in på chokladkonst. Det blev faktiskt inte så dumt ändå! Faktum är att jag just nu sitter och tuggar i mig densmaskar på den..

Tårtan är en enda stor chokladbomb fylld med pollyfluff & banan/chokladkräm på en chokladbotten. Fodrade tårtan med marängsmörkräm, Smaskens!RSS 2.0